All is quiet

“All is quiet on new years day” som Bono sjunger den 1:e januari varje år skulle lätt kunna bytas ut mot “Allt är lugnt i midsommardagen”. 
Jag ser Tomas Ledin framför mig och hur han bredbent sjunger in sommaren. Klädd i jeans och vit skjorta med uppkavlade ärmar hamrar han på en Fender Telecaster från -83. Jag ler och tänker att det är så det ska vara när den svenska sommaren och alla semestrar ska inledas. Vi behöver inte gilla det men vi behöver det. Tryggheten och den varma famnen av minnen som är så sköna. Det är likadant med FotbollsVM som pågår just nu. Vi vill minnas sommaren 1994, vem som vinner 2010 är skitsamma så länge vi kan känna de ljumma vindarna från -94. Grilldoft, camping, GES, varma dagar och ett rus av fotbollsfeber.

Om allt blir som det är tänkt idag kommer jag och en vän till mig njuta av en picnic vid Vombsjön. Det blåser lite javisst, men där vid sjön när kvällen lägger sig brukar det vara lä. Vi hoppas på det. Då kommer gårdagens rester fram. Stekt nypotatis, sillen, gräddfilen, gräslöken, salladen med fetaost och en eller två öl. Det är rätt bra ändå, eller hur?

Det är Lou Barlow som får mig att känna mig from igen..

 

Technorati Tags: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN