En stannfågel

“Jag ska ingenstans, jag bara bryter lite is”

Det finns egentligen bara en artist som jag har lyssnat så mycket på att jag måste köpa nästa singel eller album samma dag det kommer ut för att stilla mitt habegär. Av alla låtar och texter som skrivs i denna världen finns det en man som klarar av att skriva så jag förstår. En del säger att allt han gör blir så lågt, så deppigt, men jag strålar upp som en sol när jag hör hur han skriver.

“Jag bor enkelt igen, det är lite tomt ibland men jag saknar ingenting akut.
Det går inte att sakna tid och jag har en öppen hand,
det här är slutet på en lycklig början”

Jag håller med. Det är inte tjo och tjim med bröderna Jim men det är inte det jag vill ha. Glamour är trevligt men livet jag vill leva är detsamma som han sjunger om.

“För att du syns överallt är det det inte säkert att du finns, det är en konst att bara fylla hål. Och jag minns vad jag minns och jag har glömt vad jag glömt, det behöver inte ens ha hänt. Det kan ha varit längesen och jag kan också ha drömt. Det är en känsla som jag alltid kännt”

Jag är en stannfågel, jag vet var jag har lagt min hatt och den som kommer nära mig har alltid en plats i min värld. Ingen blir lämnad och vill man ha mitt umgänge så säger jag “kom”. Kaffet är snart klart och när vi står på gränsen mellan morgon och natt så tömmer vi en flaska till innan våra vägar skiljer sig åt igen.

“Jag tror det lugnar sig nu, alla tvära kast. Det lilla hjärtat pulserar än.
Jag har suttit här och lyssnat till en sträng som brast, nu har jag lust att ta en ton igen”

De som känner mig vet att jag pratar om Lars Winnerbäck. Det går inte att beskriva mig och mitt liv utan hans ord.

Lyssna på Stannfågel på Spotify

Technorati Tags: ,

 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN