John Butler Trio

År 2007 befann jag mig i mitt vardagsrum med TV:n på eftersom det var Live Earth den sommaren. Hela den dagen hade alla de kända artisterna kommit och gått. De hade bränt av sina största hits och jag hade pysslat vidare utan att reagera nämnvärt. Men någon gång på eftermiddagen kom jag på mig själv stående med munnen halvöppen och fullt fokus mot TV:n. Där på den stora stora scenen satt en liten (tyckte jag då) man och lirade gitarr. Han gungade och sjöng och njöt av musiken som kom från honom och hans bandkollegor. 

Tre män, en akustisk gitarr, en bas och ett trumset och sedan räckte det liksom. Han brände av ett wha-wharykande gitarrsolo där på sin tolvsträngade gitarr som jag sällan eller aldrig hört tidigare och jag minns hur det rös i kroppen på mig när jag såg hur denna mannen njöt av att sitta där. Med fullt fokus på honom. Förståeligt när man lirar som John Butler. Jag visste inte vilka dom var och det fanns ingen som av:ade dom heller så jag fick så vackert sätta mig ner och googla. Till kommer jag fram till att alla tre i JBT är lika duktiga på sitt egna instrument.

John Butler Trio, så heter dom. Sedan dess har jag inte missat mycket av vad dom spelat in och John själv seglade in bland de gitarrister jag blir mest imponerad över tillsammans med Tommy Emmanuel. Det finns så många låtar jag skulle vilja länka till Spotify och JBT men … äh… här… kolla in allt dom gjort istället. Det finns inte mycket som inte är bra men bara för att nämna några favoriter så är det såklart Funky Tonight, Better Than, Losing You, Johnny´s Gone och Gonna Be A Long Time. De två sista låtarna är från senaste albumet April Uprising (2010).

Denna låten, spelningen och konserten fick mig att tappa hakan

Det finns så mycket JBT på YouTube också.. ni hittar säkert.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN