Rosanne Cash – The List

Den stora amerikanska folksångaren Johnny Cash fick en dotter som döptes till Rosanne och av sin pappa fick hon en lista över de 100 viktigaste folksångerna i historien. På sin senaste skiva som kom ut 2009 kapade hon ner den listan till 12 sånger och gav ut The List. Den mest kända låten därifrån är väl den klassiska låten Sea Of Heartbreak som hon gör tillsammans med Bruce Springsteen. I She´s Got You visar hon mycket hjärta. Det är en av dom där låtarna som ger mig kvällskänsla. The List är nominerad till årets skiva av The Americana Music Association.

Jag har använt The List när jag gått i trädgården och rotat i jorden. Den ger mig ett skönt lugn. Den andas country och amerikansk folksång lång väg och luften blir sådär behaglig när Rosannes stämma strömmar ut ifrån högtalarna. Lyssna också på September When It Comes som hon gör tillsammans med pappa Johnny. Det är något speciellt med hans röst.

Just nu är hon aktuell med memoarboken Composed men det är ändå musiken som är viktigare enligt mig.Läs mer på hennes hemsida. Eller kolla in Spotify där det finns hur mycket som helst som kan ge dig en kväll av vällust.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN