Stevie Ray Vaughan "den sjunde största gitarristen genom tiderna"

Nu har jag pratat en hel del om americana och singer/songwriters som är något av min senaste förälskelse inom musiken. Kanske är det dags att gå tillbaka några steg och kolla på gamla hjältar?
En gitarrist i ett av de otaliga banden som jag varit med i genom åren var helt såld på Stevie Ray Vaughan och det var han som först introducerade Stevie för mig någon gång på 1990-talet. Enligt magasinet The Rolling Stone rankas Stevie som den sjunde största gitarristen genom tiderna och det kan jag förstå när jag hör honom spela. Det är där han hör hemma... tillsammans med de stora. 
Stevie Ray Vaughan blev tydligen upptäckt av John Hammond, som låg bakom Bruce Springsteen, Bob Dylan och Billy Holiday. Detta kände jag inte till men kunde läsa det på underbara Wikipedia. Ni som inte lyssnat på   Stevie Ray Vaughan tidigare tror jag hittar en musikskatt som varar länge.

Stevie Ray Vaughan blev inte mer än 35 år gammal (okt 1954 - aug 1990). Han övertalade Eric Clapton att få överta hans plats i en helikopter som skulle transportera en del artister till Chicago efter en spelning i Wisconsin på en utomhusarena inför 30.000 åskådare, inte långt senare rapporterades helikoptern saknad och Stevie Ray Vaughan fanns inte mer, men hans musik lever kvar i allra högsta grad och i synnerhet Texas Flood, Mary Had A Little Lamb och Scuttle Buttin'. På Spotify finns nu The Essential Stevie Ray Vaughan And Double Trouble 3.0 för er som vill njuta av skön blues. 0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN