Tommy Emmanuel – en av dom bästa

Jag tänkte börja denna posten med att säga att om det finns någon jag skulle ge vad som helst för att se på, om det så skulle innebära att jag skulle leva på nudlar och vatten resten av månaden, så är det Tommy Emmanuel. När jag sedan kollar på hans hemsida så ser jag att han kommer vara i Mellerud den 21 augusti i år tillsammans med Teresa Andersson från Gotland! Att gå och se denna australiensiska gitarrekvilibrist är ett måste!

Han är en av mina stora favoritgitarrister bredvid The Edge från U2 och John Butler från John Butler Trio som jag säkert får anledning att komma tillbaka till. Tommys låtar bygger som ni snart förstår mycket på snabba fingrar på gitarren och skönt gung men vem kan klandra honom? Han gör det så bra! Lyssna på Angelina när han smeker tonerna så lätt och hans Beatlesmedley så förstår ni vad jag menar. Eller med den Bluegrassdoftande Nine Pound Hammer. Aldrig hamnar jag på YouTube med frågan “Hur gör han??” som när jag kollar på Tommy Emmanuel. Akta er, ni kan bli sittande länge framför klippen. Det är svårt att välja en låt så här kommer en länk till allt han har på Spotify.

Innan dess tycker jag ni ska njuta av en tunggungande House Of The Rising Sun..… och sedan tar vi lite Nine Pound Hammer innan ni går in på Spotify.

21 Augusti i Mellerud klockan 21.00…

1 kommentarer:

Pia sa...

Det där var så vackert att det nästan gjorde ont! Särskilt Beatlesmedley't... Min storebror hade Paco De Lucia som husgud i tonåren och man kan ju inte säga annat än att det är magi som skapas när man kan hantera en gitarr på det där viset. Efter en sån här konsert går man nog hem relativt hög:

http://www.youtube.com/watch?v=9cadbYIzhqQ

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN