Wilco – Att börja lyssna på WilcoJag är benägen att ta tillbaka det jag sa om Wilco i gårdagens inlägg efter att ha tillbringat gårdagskvällen med deras musik i högtalarna. Kanske behövs det en speciell känsla att koppla deras musik till, en känsla som deras musik sedan i sin tur framkallar när man lyssnar på den.

Jag har lite svårt att placerad deras musikstil i något fack mer än att den rör sig mellan rock, americana och lätt skön pop. Vännen som sa till mig att jag skulle börja lyssna på Wilco pekade på Yankee Hotel Foxtrot som plattan jag skulle börja med men helt ärligt, jag tycker att första albumet A.M. och senaste Wilco (The Album) är bättre. De har funnits sedan 1995 och man kan ju undra varför jag inte har hört dom tidigare, bra band brukar alltid komma till mig men ibland måste jag väl själv ta mig till dom. Har ni något att berätta om Wilco som jag missar här får ni gärna skriva om det i kommentarerna.

Detta är inte en grupp som bygger hitlåtar som klättrar på listorna och kanske är det därför vi inte får höra ifrån dom så mycket på radion men vill du ha musik att lyssna på när du är hemma och pysslar eller umgås med en kär vän så är Wilco utmärkt musik. Du kan ju börja med You And I, You Never Know och Box Full Of Letters så är du igång.

 
Wilco´s hemsida
Technorati Tags:

1 kommentarer:

Pia sa...

Så mycket musik - så lite tid...

Det här var ju väldigt behagligt! :)

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN