The Jayhawks – återkommer alltid

Förra året släpptes Music From The North Country: The Jayhawks Anthology och det är en underbar sammanställning av all den sköna musiken som Jayhwaks gjort sedan de bildades 1985. Om man ska dra likheter till Jayhawks så kommer man väl i närheten av Waterboys, Beatles, Willie Nelson och The Wallflowers. Det vill säga snygg rock/country/pop med snygga stämmor och laidback attityd. Så som vi vill ha det.

Givetvis måste jag dra fram Martin´s song här.. bra titel, bra låt. Save It For A Rainy Day har en av dom där lätta melodierna som gör livet lite lättare. Blue påminner lite om något som Elton John skulle kunna skriva tillsammans med Paul McCartney. Det är svårt att peka på en särskild låt som utmärker The Jayhawks eftersom allt är bra. Det finns inte många “nerperioder” på deras skivor.

Jayhawks är, liksom Wilco, inte dom som skapar hits som klättrar på listorna och den högsta placeringen är en 20:e plats på Billboard som ändå får betraktas som en väldigt bra placering. Nu är det inte enbart Billboard som bestämmer vilken musik som är bra eller dålig och tur är väl det!

Hos mig är dom sedan länge ett gott sällskap när kvällen kommer och jag kan inte mer än att älska deras 60- och 70-talsdoftande arrangemang.


Lyssna på Jayhawks på Spotify nu så hörs vi sen. Det finns mer om The Jayhawks på Wikipedia. Har du något att tillägga? Kommentera gärna…

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lägger till att låten Blue är den mest.. fantastiska låt som ständigt återkommer under mina vår-, sommar-, höst- och vinternätter.

Martin Hansson sa...

.. och att Bad Time är en ordentlig pastisch av George Harrisons My Sweet Lord? ;)

Jag håller med dig om Blue's förmåga att glädja :D. Stämmorna är klockrena.

Anonym sa...

Waiting... en av mina verkliga favoriter också!

Boggen sa...

Jayhawks är ett av mina absoluta favoritband. Ser ut som om vi har en hel del gemensamt i vår musiksmak. Ska hålla koll på din blogg.

Martin Hansson sa...

@boggen: Jag tackar för att jag fick höra The Little Hands of Asphalt på din blogg :D... de är underbara och det känns som vi kommer hålla koll på varandras bloggar ;).

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN