Lars Winnerbäck och Nisse Hellberg kommer till Malmöfestivalen

Idag blev tre nya akter officiellt klara för Malmöfestivalen 2010 och det är inga mindre än Lars Winnerbäck, Nisse Hellberg och Miike Snow. Miike Snow är han med radioplågan Animal och han har skrivit låtar åt Madonna och Kylie Minogue. Nu skriver han till sig själv. Hyfsat enligt mig, kanonbra enligt andra.

Wilmer X’s frontman och ledare Nisse Hellberg är närmast aktuell med albumet En Modern Man och är väl mer eller mindre inneboende på sin hemstads festival sedan den startade 1985. Det är fortfarande blues och rock om den mannen. Måndag 23 augusti kl 19:00 – 20:00 äntrar han stora scenen.

Men det stora och faktiskt mest oväntade tillskottet till årets Malmöfestival är min husgud Lars Winnerbäck. Lars är ute på egen turné just nu och det var väl ingen som trodde att han skulle klämma in en spelning på Malmöfestivalen i sitt späckade schema? Jag vet att det är många som har olika åsikter om honom och hans musik men det struntar jag i. Det finns (enligt mig) INGEN svensk artist som skriver låtar och framför allt texter som Lars Winnerbäck och det är ett fritt liv.

“Jag satt på ett möte bland viktiga män
dom sa du har inte hittat din marknad än
men skriv på för oss så kan vi snacka sen
jag gick min väg och kom aldrig igen
det är ett fritt liv”

Söndag den 22 augusti kl 20:30 – 22:30 håller han till på stora scenen på Stortorget.

Lyssna på Lasse på Spotify.

2 kommentarer:

Pia sa...

Kul :) även om jag inte är lika frälst som du så har jag största respekt för hans låtskrivarkonst. Gissar att det kommer att vara fullt på torget den kvällen :)

Martin Hansson sa...

man kan väl säga att om man inte gillar Winnerbäck ska man inte vara där den kvällen. Jag misstänker att Wilmer X publikrekord på 25.000 pers kommer bli slaget.

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN