Baskery - Malmöfestivalen 2011

Idag blev jag tagen av tre systrar och jag är förälskad... 

Har ni lyssnat på Baskery? Hört talas om dom? Jag hade inte hört talas om dom förrän idag när jag synade Malmöfestivalens program lite mer i sömmarna.
Vad jag inte kan förstå är hur tre systrar, uppvuxna i Stockholm med rötter i Norrbotten undgått mina öron under alla dagar sedan 2008 då deras första platta släpptes. I Malmöfestivalens program står det "distad akustisk americana" och med den beskrivningen måste jag ju bara forska vidare i deras namn. 

Vad hittar jag då? Jo... Kaxig, energisk, pulserande, vacker, bubblande, säker, stämningsfull och röjig distad akustisk americana! Lyssna bara på One Horse Down eller Shame and Dance så förstår du vad jag menar. Eller varför inte den något lugnare Dixie Chicks-doftande On A Day Like This!

Fredagen på Posthusplatsen börjar arta sig till en underbar helkväll. Först Baskery 19:00 - 20:00 och sedan Iron And Wine 23:00

Official website
Baskery på Spotify


41476_820268708_4418_nMartin Hansson 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN