Bob Hund - Malmöfestivalen 2011

Pia Frösslund som bloggar på spaceagegrandma.wordpress.com  är inte bara mamma och mormor. Hon är också en av de största Bob Hundfantasterna som jag känner till.
För något år sedan satte hon ihop en story byggd på låttitlar från Bob Hund's låtskatt och Bob Hund kommer spela på Malmöfestivalen på torsdag. Så jag ställde snällt frågan om jag fick publicera den den där texten på Lyckliga Hundar lagom till spelningen, och det gick bra.

Kreativt, läsvärt, underhållande och peppande för alla Bob Hund-fans! Håll till godo.
"På Den Lilla Planeten krogen kan man få se saker som man aldrig bett om. Man har varit där förut och träffat samma folk 15 År Bakåt Och 15 År Framåt. Man glider in och tror att: Det Är Nu Det Börjar!, Man snubblar över en gammal bekant och får sig En Pratstund, vi diskuterar Ett Fall Och En Lösning och lite Dur Och Moll Om Vartannat. Kvällens band borta i hörnet spelar Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk, och man kan väl säga att när det gäller klädstil så: Glöm Allt Du Lärt Dig! Tydligen ska det vara Grönt Ljus Åt Alla! 
Överförfriskade damer har satsat Allt På Ett Kort ikväll, en till synes alldeles för trång kjol glider upp och blottar Förträngda Problem. Trångt är dresscoden för kvällen och gossarna står på rad med Dubbel Tvekan när hon vrålar Jag Rear Ut Min Själ!. Och vad gör han? Nöden Kräver Sin Handling…. Jo med Spelad Glädje tar han Sista Beställningen, kalkylerar med att det förmodligen blir en lätt match att hon ska ”Dansa Efter Min Pipa” och att han ska slippa sova ensam inatt. Det är som Helgen V.48 och jag tänker att det minsann finns en och annan gosse som är Reinkarnerad Exakt Som Förut. 
Det blir Stora Tankar I Lilla Berg- Och Dalbanan och det känns som jag ärTillbaka På Ruta Ett. Bandet spelar Världens Bästa Dåliga Låt men allt som hörs är Istället För Musik: Förvirring. 
Någonstans från baren ropar någon: Du Där! Kom Hit! och jag ser att Ett Litet Ljus Söker Sitt Mörker. Natten börjar gå mot morgon och jag letar efter mina vänner. Jag känner bara att Rock’n Roll Tar Död På Mig (igen) och ger mig sakta mot utgången. Till dörrvakten säger jag: Bli Aldrig Som Oss, Bli Värre! och han ger mig Ett Gipsat Löfte om att försöka. Någon ur de desperatas skara frågar Ska Du Hänga Med? Nä! svarar jag och tänker att jag nog har Tinnitus I Hjärtat. Jag är helt enkelt En Som Stretar Emot. Jag tittar på klockan men Siffran Vill Bli Fel. Jag tänker att: Det Skulle Vara Lätt För Mig Att Säga Att Jag Inte Hittar Hem, Men Det Gör Jag, Tror Jag."Malmöfestivalen torsdag 25/8, Stora scenen 21:30 - 23:00.


41476_820268708_4418_nMartin Hansson 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN