Christoffer Gustafsson - Frontlinjen


Christoffer Gustafsson är en man från Sandviken som tagit sig till Stockholm via musiken och i dagarna har han släppt sin andra EP, Frontlinjen som är en samling popkonst i ordets rätta bemärkelse. Jag hör referenser till Håkan Hellström, Kent, Coldplay, Jumper och Daniel Adams Ray, men ändå i en egen personlig stil. När jag hörde detta första gången blev jag så glad eftersom det är så länge sedan jag hörde svensk musik som tilltalar mig så som Frontlinjen gör.

Coldplaydoftande Himlens alla färger drivs fram av Christoffers raspiga röst som attackerar dig med malande gitarrer vid Frontlinjen innan Livet leker med dig i ett blödande Hellströmfärgat brustet hjärta.. och du hittar mig Alltid Nån Annanstans men kanske inte i Sandviken, även om Daniel Adams Ray verkar ha satt sin prägel där...

Skivan är inspelad i egen studio på Östermalm och Christoffer sköter allt ifrån att låsa upp dörren på morgonen till att stänga och släcka på kvällen, via låtskrivande, inspelning, mixning och mastring. Live backas han upp av Maskineriet, "Stockholms hungrigaste popband"

Som en del av det svenska popundret, där har ni Christoffer Gustafsson och han tar en självklar plats i låtlistorna framöver!

Initierade källor viskar om att han kommer spela på Landet nu på torsdag...  

Lyssna på hela Frontlinjen

www.christoffergustafsson.se
Christoffer Gustafsson på Facebook
Christoffer Gustafsson på Spotify41476_820268708_4418_n
Martin Hansson 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN