Sara Yasmine - En guldskatt

För ett par dagar sedan stötte jag på en singer/songwriter som heter Sara Yasmine och sedan dess har jag försökt få reda på vem tjejen med den så spröda vackra rösten i så starka låtar är. Ett par mail senare får jag reda på att hon är 21 år gammal och bor i Göteborg. Hon har skrivit musik i ungefär tre år, först på svenska men nu nästan uteslutande på engelska. Sara är ännu en av alla dessa fantastiska låtskrivare som inte har signat något avtal med skivbolag men om världen är rättvis så dröjer det inte länge förrän hon har ett kontrakt i handen.

Låten jag först hörde med Sara Yasmine var The Monster och referenserna till Laleh och Joan Baez drar både jag och Sara Yasmine, men det finns en eller ett par andra kvinnliga artister som känns igen i Sara's röst och låtar, som jag inte kan sätta fingret på. Vad säger ni läsare? Lämna gärna en kommentar.
Sara berättar också att hon ofta spelar enbart akustisk gitarr och lägger stämmor på sina låtar, resten av musikerna är inlånade. 
The Monster

Går vi till You Tube
så finns det såklart en del att lyssna på där också. Bland annat hennes senaste skapelser Stand Up!, Take Me Home och Life Doesn't Work That Way som är en underbar Joan Baezinspirerad popakustisk låt om att vara ärliga mot varandra och som jag kan lyssna på om och om igen! 
Nu blev det en hel del You Tube-klipp i detta inlägget men jag kände att jag inte kunde utesluta någon av låtarna. Då blir det såhär.

Alla låtar sammantaget blir till ett fantastiskt album som jag gärna skulle se släppt inom en snar framtid så man kan mata spelaren med ännu mer skön musik!
Sara Yasmine på Facebook

Den 2/2 - 2012 20:00 spelar Sara på Café Hängmattan i Göteborg

41476_820268708_4418_n
Martin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN