Jakob Hellman - Babel, Malmö 2011-12-10

Så, Jakob Hellman spelade på Babel i Malmö. Enligt utsatt tid skulle han gå på scenen 20:00 men valde att vänta till 21:15 och jag måste säga att det är något nonchalant mot de som valt att komma för att lyssna på honom. För övrigt så var det förvånansvärt många födda på 90-talet som tydligen upptäckt hans underbara musik.

Den första låten (Som Arbete) är en nyskriven låt som kändes lite trevande men ändå väldigt lovande. Liksom Magnus Ekelunds Utan Er som jag gissar blir flitigt spelad på radion, jag vet att den kommer spelas här hemma i varje fall.
Nyskrivna låtar i all ära, det var ändå låtarna från ...Och Stora Havet som drog flest leende igenkännande ögon. Som när bandet drar igång Tåg som andra låt. Det var inte många som stod stilla då.
 
Herr Hellman själv kändes något oberäknelig och ibland till och med väldigt nervös, men texterna satt som dom skulle och fraseringarna levde kvar sedan 1989.
I Vara Vänner och Avundsjuk På Dig kom Jakob's flickvän upp på scen för att stötta honom med sin stämma, vilket väl kan vara bra om det nu förbättrar låtarna. I detta fallet var det puss och kram hela tiden på scenen och det kändes lite som att hon fanns på scen bara för att visas upp.
Magnus Ekelund, som värmde upp innan konserten, var också med och körade bakom Hellman. Intrycket han gav av att köra var att han var måttligt intresserad. Stämmorna höll inte och ibland valde han att inte köra alls... märkligt. Som uppvärmare kändes Magnus som en frisk fläkt från Jokkmokk.

På det stora hela var det en väldigt trevlig kväll
som blev än mer gemytlig av Jakob Hellmans avbrott mitt i låtarna när han inte tyckte det lät bra, eller när bandet misslyckades med introt till Hon Har Ett Sätt ett par gånger innan dom satte det. Det ÄR ett svårt intro...
 
Och så har jag sett Jakob Hellman!

Vem: Jakob Hellman & Nerverna feat. Magnus Ekelund
Var: Babel i Malmö
Betyg:
griffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärgliten griffel-hundfärggrålitengriffel-hundfärggråliten


41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN