Jakob Hellman & Nerverna

1989 släppte Jakob Hellman albumet "... och stora havet". Jag var 16 år och närde egna rockdrömmar i replokaler runt om i Skånelandet. Det var rock som gällde, men ändå lyckades en 23-årig ung svenskpopman tränga sig in i mitt musikhjärta med orden "Hon har ett sätt att säga mhmm jag inte trodde fanns..."

Sedan dess har jag hört allt om Tårarna, Vackert väder, Allt jag vill ha, om att Vara Vänner och hur hennes kläder inte följer några enkla lagar om obalans. Jag förstår varför ".. och stora havet" har blivit utsedd till den bästa svenska skivan genom tiderna! Texter och melodier sitter ihop som om de var skapade i samma Hellmanska andetag och när man hör honom sjunga så står man nöjt och nickar medhållande till allt han säger.

För inte så länge sedan såg jag en undersökning som skulle ta reda på vilken Jakob Hellmans vackraste textrad är och om jag inte minns fel så var det "Natten är vacker och månen är full, och du är som natten och jag är som månen" från "Du är allt jag vill ha". Jag lägger istället min röst på den ultimata kärlekförklaringen "Hon Har Ett Sätt"... hela låten.
Hur som helst, efter den där enda plattan fick Herr Hellman nog och drog sig tillbaka. Ingen vet väl riktigt säkert vad han pysslat med. Det finns många rykten om det där. Ett par enstaka framträdanden har det blivit under de tjugotvå åren som passerat men inget egeninspelat. Fram till nu!

På Lördag styr vi våra steg mot Babel i Malmö där Jakob Hellman ska spela med sitt nya band Nerverna (Mattias Alkbergs kompband) med support av Magnus Ekelund.
Enligt pressreleasen utlovas det nyskrivet material! Jag har försökt få tag på Jakob för en kommentar, men mediaskygg som han är så har jag såklart inte lyckats med det.

Så klockan åtta på lördagskvällen den 10/12 på Babel i Malmö hoppas jag på ett inledande "Visst var det ganska kallt idag? Visst var det några grader mer? Du talar om vartåt jag ska. Och vad man har av det man ser...."

Sedan kan Jakob göra vad han vill. Då har jag fått vad jag väntat på i snart 23 år.


Tre spelningar med Hellman i Stockholm, Göteborg och Malmö

41476_820268708_4418_n
Martin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spelningarna har inte vart många men förra sommaren spelade han eget material på forever young 2010.

Martin sa...

Aha.. var du där?

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN