Lé Betre - The Great White Lights

"Det är kväll i Leksand. Gatlyktorna sprider sitt ljus över en klick unga människor som samlats för att prata om livet, längtan och kärleken. Mopederna åker sitt varv runt korvkiosken precis som de gjort sedan 1938 då Leksands IF spelade sin första hockeymatch. Doften av tvåtaktsolja och regnvåta trottoarer ska snart brytas av i ett fyrtaktskomp med vrålande gitarrer. Något nytt händer!
Basen mullrar i ett par testtoner från en replokal, rundgången från gitarrerna och bruset från mikrofonerna avslöjar att det är volym på gång. Någon räknar in på ett par slitna trumstockar av märket Vic Firth, sedan drar det igång! Lé Betre spelar The Great White Lights så rutorna dallrar och kaffet skvalpar över kanten på koppen... Det är rock och allt är bra ikväll"

Så kan det säkert gå till när Marcus Jonsson, Anders Westman, Roger Lysén och Jonas Sahlberg i Lé Betre repar i Dalarnas djupa skogar. Med ett år på nacken har bandet hunnit ge ut EP'n A Bat And a Unicorn och i dagarna är dom på gång med sin andra platta som kommer heta Gentlemens Club Cabin
Lé Betre bildades alltså 2010 och deras stil kallar de själva för DalaBluesRock med influenser av deltablues och stonermusik. Själv kommer jag att tänka på 70-talspionjärer inom rock och hårdrock, som Led Zeppelin och UFO. Lyssna på sångaren. En en så starkt personlig röst hörs sällan i detta landet. Troligtvis är det en kombination av cigaretter, whisky och tallkåda som gjort den.

Bra jobbat grabbar!
p.s. jag har lyssnat på råmixer av nya plattan och uppmanar er att ha koll på Lé Betre! Ett lite mörkare The Hives men fullt jämförbara!

41476_820268708_4418_n
Martin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN