Tom Waits – Christmas Card from a Hooker in Minneapolis

“Buy me a used-car lot. I wouldn´t sell any of them. Just drive a different car every day, depending on how I feel” – Tom Waits
Är det inte så vi alla vill ha det? Att kunna göra olika saker varje dag beroende på hur vi mår och vad vi känner för? Jag är inte sveriges största fan av Tom Waits. Många gånger tycker jag enbart att han är en growlande ringare från Notre Dame och en svåråtkomlig man med stora personliga problem. Kanske har jag fel?

Hur som helst så finns det inte många som kan jämföras med hans röst, hans känsla och hans inlevelse. Tom Waits är en gammal räv som gjort många lyckliga med sin musik under sina 52 levnadsår och jag förstår att han är en artist som beundras av många. Själv faller jag för de bluesiga tonerna av “Christmas Card from a Hooker in Minneapolis”. Jag älskar Tom Waits förmåga att berätta och måla upp bilder som gör att man befinner sig just där och då.
Christmas Card from a Hooker in Minneapolis är inte en ny låt. Tom Waits är inte purfärsk inom musikbranschen, men blandat med all ny svensk musik här på Lyckliga Hundar får han representera det som man lutar sig mot. En stomme för allt man gör. Det unika.

“Hey Charley I'm pregnant and living on 9-th street. Right above a dirty bookstore off cuclid avenue. I stopped taking dope, I quit drinking whiskey, and my old man plays the trombone, and works out at the track.”
Lyssna och njut!

41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net

Gillar du, så gillar du. Kommentera gärna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN