FuFFenS – Tveeggad

Jag fick ett mail häromdagen. Förresten, jag fick flera mail, men jag fastnade i synnerhet för ett mail som började såhär...

"FuFFenS är ett band från Hälsingland med ett nyligen släppt debutalbum "Tveeggad". FuFFenS har ett fantasieggande sound med en aning retro-känsla. Under hösten och vintern har Fuffens två första singlar ”Singla Ner” och ”Någonting Vackert” roterat flitigt på P4 Gävleborg."

FuFFenS?? Vad skulle det vara för stavning?? ...

När jag så först hörde FuFFenS låt Singla Ner tänkte jag genast på det norska bandet Kaizers Orchestra som fick mig att gå i taket någon gång 2006. Det finns också en hel del referenser till 90-talets melodiösa pop på plattan Tveeggad. Jag fastnade rätt rejält i plattan och kom på mig själv att tänka på hur varierande och dynamisk den är. Det händer något nytt mest hela tiden och låtarna, som är starka var för sig, lyfter tillsammans som en skock flyttfåglar på väg mot något nytt men ändå välbekant.

Med blandad inspiration från Thåström, Bo Kaspers Orkester, Soundtrack Of Our Lives och Fläskkvartetten flörtar man även med 70-talets flowerpower. Det finns så många olika sidor av FuFFenS debutalbum Tveeggad så jag föreslår att ni lyssnar på hela plattan utan att passera gå! Låten Någonting Vackert är så vacker att man nästan börjar gråta.

Personliga favoriter: 
Kapten Frälst
Singla Ner
Astronauter
Någonting Vackert

... hur var det med stavningen av bandnamnet nu då?

Jo, det måste vara såhär... FuFFenS - Fuffens For Fucks Sake!

Singla Ner – FuFFenS

FuFFens - Singla Ner from FuFFenS on Vimeo.
FuFFenS på Spotify
FuFFenS hemsida

Betyg:
griffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärggråliten


41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin(a)lyckligahundar.net 
Gillar du, så gillar du. Kommentera gärna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN