Lé Betre – Gentlemens Club Cabin


Vad händer om man tar The Hives, Ingemar Bergmansk ångest, en skvätt Die Hard II och slänger ner allt i en matberedare från Dalarna? Och om man sedan blandar ner lite Tabasco, chili, salt och peppar i samma röra? Svar: Lé Betre
(Lé Betre; En kulinarisk musikgryta som med all säkerhet kommer få dig att svettas i välbehag. Avnjutes med fördel i sällskap med vänner som gärna vill ha det där "lilla extra")

För cirka två veckor sedan släppte gruppen Lé Betre sitt album Gentlemens Club Cabin.
Nu är ljudet på låtarna putsat sedan jag hörde dom för första gången och finns det något negativt att säga om albumet så är det att det är för få låtar.
Plattan börjar med starka Easy Rider, som sitter som en handflata i nacken, och på den vägen åker bandet vidare via I Found Medals, Jesper Eriksson, Shedevil och Mother!
Skitiga gitarrer, en hårt arbetande basist och låtmaterial som för mina tankar till det sköna rockårtiondet som kallas 70-talet utgör stommen för Lé Betre och Gentlemens Club Cabin.

Som en kontrast till musiken jag skriver om här är det skönt att stöta på ett band som Lé Betre. Bandet rycker tag i dig. De säger åt dig att släppa sargen och skita i alla måsten. Du känner den svarta smärtan hos sångaren från helvetet som låter som om han har levt ett helt liv i sällskap med Herr Halsfluss. Och ett band med distad ackegura måste man helt enkelt bara gilla!

Lyssna i synnerhet på Shedevil och Easy Rider som enligt mig är de starkaste låtarna på Gentlemens Club Cabin!


Betyg:
 
griffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärggråliten

p.s. Jag har hört rykten om att Lé Betre ska spela i Berlin i maj och i samband med det kommer dom mellanlanda någonstans i Skåne. Kanske kan någon av läsarna bekräfta detta?41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin@lyckligahundar.net

Gillar du, så gillar du. Kommentera gärna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN