Solity – Booze, Blues And Broken Bones


Så jäkla fett!

Lyckliga Hundar har fått en exklusiv förhandslyssning på Solitys debutplatta Booze, Blues And Broken Bones som släpps den 27 april och som går att köpa/förhandsboka här. Den kan sammanfattas med tre ord. Så jäkla fett!

Du kommer hitta 11 låtar på plattan som radar upp skönt melodiska refränger och goa riff men framförallt vältajmade break och ett sound som jag verkligen hoppas grabbarna kan återge live! Bandet har inte tagit ett steg framåt sedan EP:n Species 2.0. De har inte heller bara utvecklats sedan Live To Serve, Serve To Die. Solity har släppt något som är så mycket bättre än så! Från första ackordet tar dom tag i dig och tittar på dig med skevande ögon, rynkad panna och frågar dig om du hänger med. Kaxigt, rättframt och utmanande.

Det sjungs om brustna hjärtan och olycklig kärlek, men om du vill lyssna på tårdrypande ballader eller stämsång till den romantiska middagen så har du kommit fel. Detta är rock på öppna spjäll och du kommer inte undan din egna vilja att skruva upp på full volym!

När jag först hörde Booze, Blues And Broken Bones sa jag att Bitch fortfarande är favoritlåten men nu vet jag inte längre, och det är just det som gör Solity så roliga att lyssna på. De överraskar, och när du tror att du har koll på dom så hittar du något nytt att gilla. Låtarna på Booze, Blues And Broken Bones är gedigna byggen och sådana brukar hålla väldigt länge. Egentligen har Solity själv sammanfattat allt i texten till Breaking News...

"There will come a time, where we'll take place among those who came before us and those who'll put us in the ground. And the only signs we need leads to the one road we know. So move big star, move 'cause I´m going were you are." - Breaking News, Solity

Spårlista
01. Gunslingers Kiss
02. Down To The River
03. Playboy Boogie
04. Breaking News
05. Bitch
06. Never Enough
07. Once Upon A Time
08. ... The End
09. Mind The Glap (blackout)
10. Going Home
11. Shit Rolls Downhill

Betyg:
griffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärglitengriffel-hundfärggråliten

Solity på Facebook
Solity spelar på Faceplant i sommar


41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin[a]lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN