This Vision - 20th Century


1987 var jag 14 år gammal och gick i fiskbensmönstrad jacka med axelvaddar och svarta stövlar. Mina stora idoler var Howard Jones, Pet Shop Boys och The Cure. Jag hade en blå Sony Walkman med orangea hörlurar och vägen hem från skolan tillbringades många gånger tillsammans med It´s a SinWhat Have I Done To Deserve This och Why Can't I Be You? 

Jag vet inte hur mycket helsingborgsduon This Vision minns av 80-talet men när jag först hörde 20th Century spreds ett välmående i min kropp och nostalgitrippen var ett faktum. 
20th Century är första singeln från This Vision's kommande album "The Golden Age We Lost" som planeras släppas i april/maj 2012.

Sångaren Marcus Lantz låter som Neil Tennant och mannen som spelar och programmerar syntharna  i This Vision heter Christian Liedholm Hartmann, men skulle lika gärna kunnat heta Chris Lowe. 
Var det någon som sa Pet Shop Boys? Var det någon som sa The Cure? Var det någon som sa Lightning Seeds? Vi kanske ska uppdatera det där gänget med This Vison också? För så bra är dom i mina öron...

20th Century andas vår, sol, sommar, grilldoft och landsvägar med nedvevade rutor på vägar mot bättre dagar och jag är nästan säker på att om jag fortfarande hade min blåa Sony Walkman med orangea hörlurar skulle jag lagt in This Vision på ett kassettband, stuckit till min barndoms gata och åter igen gå den 500 meter långa sträckan mellan skolan och hemmet med 20th Century på högsta volym. Så bra!
"Remember us so young and innocent, I never wanted it to end... "

Förresten... passa på att lyssna på deras platta This Vision som släpptes 2009, om ni vill fortsätta i 80-talets fotspår satta 2012.. 

This Vision hemsida
This Vision på Soundcloud
This Vision på Spotify
20th Century på You Tube

41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union 
martin(a)lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du. Kommentera gärna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN