Loosegoats - Ideas For To Travel Down Death's Merry Road



För många år sedan stod jag på Mejeriet inför en konsert med Loosegoats. Faktum är att jag var där mest för förbandet som hette Blond Belly. Blond Belly var nämligen ett fantastiskt band som gjorde en cover på Depeche Modes ”The meaning of love” och jag tyckte allt de gjorde lät bra.

Loosegoats gick upp, sparkade igång och jag undrade stilla för mig själv; Varför?! Det var högt, skräning och opålitligt. Ingenting av det jag hörde föll mig i smaken. 
Något senare visade det sig att sångaren i Blond Belly axlat basgångarna i Loosegoats. I samma veva var bandet med i SVT där de framförde bland annat Mule Habit. Plötsligt var det lite roligare att lyssna på dem. Låten var ju helskön, tyckte jag. 
Efter låten intervjuades en ung Christian Kjellvander och han pladdrade på om festivaler och det stora halsbandet av plastpärlor gick inte att blinka bort från näthinnan. 

Det gick ett tag tills jag åter hörde bandet med en låt som hette Juan de Fuca. Jag ändrade min inställning – detta var inget trams – detta var bra. Nu är de tillbaka efter många års tystnad.
Jag ska erkänna att USA med sin stora yta aldrig har lockat mig. Och som den anglofil jag är har jag alltid varit insnöad på britternas tuggummipop och har inte haft ett uns över för Seattle med Nirvana i spetsen. 
Men i och med Loosegoats nya skiva har jag fått ge mig på den punkten. Nu är jag villig att sätta mig i en jättestor lastbil och köra genom hela den gigantiska kontinenten. Låt mig köra från öst till väst, norr till söder och så tillbaka igen. Låt mig fara längs stora vägar, små vägar, stora städer och små byar. Varenda mil jag tar mig fram ska ackompanjeras av Ideas For To Travel Down Death's Merry Road

Tack Loosegoats – Ni har gett mig en spark i ändan och fått mig att ändra mitt perspektiv.


Loosegoats på Facebook
Loosegoats på Spotify

Jonas Nilsson
jonas[a]lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN