Lars Winnerbäck – Hosianna

hosianna-23884350-frntlIdag släppte Lars Winnerbäck sitt första album på fyra år och givetvis har jag lyssnat febrilt på det under dagen. Jag tänkte försöka mig på att recensera Hosianna men kom fram till att det skulle bli löjligt, när allt jag kan skriva om Lars Winnerbäck är att han i mitt tycke är en av Sveriges bästa textförfattare och låtskrivare, punkt.

Jag är en av alla dom som gillar allt han gör. Vore jag tonårstjej skulle jag stå längst fram vid scenkanten gråtandes med mascaran rinnande längs kinderna och sjunga med i alla texter. Eventuellt skulle jag till och med kanske kasta upp en liten spetstrosa åt hans håll men det säger jag inte för det blir sjukt på så många plan.
Nu är det ju så att jag är en, i mina egna ögon, sansad man i medelåldern med allt för mycket prestige för att låta mig ryckas med i någon extravagant hänförelse till någon annans varelse. Nåja, kanske lite då…

Hur som helst, i morse skrev jag på Facebook att första rysningen kom när jag insåg att Thåström är med och sjunger på Gå Med Mig Vart Jag Går. Det kan inte bli fel.
Den andra rysningen kom i titelspåret Hosianna i textraden “Varför lät du mig gå vilse? …” Vackrare än så kan det väl inte bli? Hosianna kan mycket väl bli den plattan som man snart kallar för det bästa han gjort. Ni vet då när man lyssnat in sig på alla texter och melodier? Just nu är Hosianna det bästa han gjort.

Lars Winnerbäck är verkligen inte vem som helst även om han gärna själv vill påstå det.  Eller vad säger ni?

2201191683 
Lars Winnerbäck på Facebook
Hosianna på Spotify

41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin[a]lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

2 kommentarer:

Mögel sa...

alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

Martin Hansson sa...

Tack för det!

/Martin

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN