Vem är jag som skriver här på Lyckliga Hundar?

Du kanske undrar vem det är som sitter här och tycker och tänker om en massa musik från Sverige som ingen hört tidigare. Varför ska du läsa vad jag skriver? Och varför ska du lyssna på en man som du inte känner? 

Jag är en man som levt i 40 år och 211 dagar fram till idag. När jag var sex eller sju år gammal började jag tjata på mina föräldrar om att jag ville ha en synth. Det blev en elorgel och tillhörande lektioner. Stora delar av min släkt spelar något instrument på något vis, mer eller mindre framgångsrikt och varför skulle då inte jag göra det?
Elorgeln blev ersatt, bland annat av en Yamaha DX7, en Roland U20, en Hammondorgel, en Roland JX8P, Midikeyboards och mitt senaste köp var en Yamaha DX100 (som jag sålde igen). Orgellektionerna övergick till att bli gitarrlektioner och just nu väljer jag en Fender Telecaster tillsammans med min Voxstärkare när jag spelar med Lyckliga Dårar, som nuvarande band heter. 

Allt har sammanstrålat i diverse spelningar med olika band runt om i Sverige. Det har varit mest rock men det har även varit pop, reggae, visa och att skriva egen musik. Jag har alltså varit sysselsatt med musik på ett eller annat sätt i drygt 34 år. 

Jag påstår inte att jag kan mer än någon annan, inte heller att jag är särskilt duktig på varken det ena eller det andra. Jag säger bara att musik är så jäkla roligt att det är svårt att låta bli att vilja ha ett litet finger med i spelet. Därför skriver jag här på Lyckliga Hundar bl a. 

Som avslutning får ni en cover av mig på Sex Fot Under som bl. a. Totta Näslund gjorde så förtjänstfullt innan han gick bort. Jag tror det är inspelat för två år sedan eller mer. 
Håll till godo. Nu hoppas jag att ni har en bild av vem jag är. 

Nästa inlägg kommer inte vara fullt lika narcissistiskt och nej, jag är ingen sångare.Jag på Facebook
Jag på Spotify

41476_820268708_4418_nMartin Hansson - A&R Record Union
martin[a]lyckligahundar.net
Gillar du, så gillar du

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN